Rieten dak
 

Oude ambacht

Vroeger was het rietdekkersvak iets wat geleerd werd van vader op zoon. Wanneer je niet uit een rietdekkersfamilie kwam moest je bij een rietdekker op het dak gaan werken om het vak onder de knie te krijgen. Andere opleidingsmogelijkheden waren er vroeger niet. Tegenwoordig is dat wel anders geregeld en zijn er speciale opleidingen voor toekomstige rietdekkers. Rietdekkersbedrijf Schipper is een erkend leerbedrijf en heeft dit verkregen door de cursussen leermeester gevolgd te hebben bij Fundeon.
 

Werkzaamheden

De werkzaamheden van een rietdekker zijn erg divers en kunnen per dag verschillen.
De ene dag is hij bezig in nieuwbouwwijk terwijl de volgende dag een oudere boerderij gerenoveerd wordt. De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden bij een bestaand dak zijn ook weer anders dan bij een nieuwe dakconstructie. Tevens zijn er altijd werkzaamheden met betrekking tot onderhoud. Ook vergen de voorbereidingen tijd; zoals bv het opzetten van steigermaterialen, het inspecteren van het dak en eventuele timmerwerkzaamheden.
 
Uiteraard kunnen we niet alle werkzaamheden omschrijven, en zijn de werkzaamheden voornamelijk op maat en op wens van de klant, maar onderstaande linkjes geven een goed beeld weer.
De werkzaamheden die Rietdekkersbedrijf Schipper en haar werknemers uitvoeren, kunnen zowel zelfstandig als in teamverband uitgevoerd worden.  Wij kunnen u goed voorlichten en adviseren.
Vraag ons gerust!
 
 
 
Vraag hier snel en eenvoudig uw vrijblijvende offerte aan Offerte opvragen