Geschiedenis
 

Het dekken van riet is een echt ambacht. Het is werk wat nog steeds hoofdzakelijk met de handen gedaan wordt. Daardoor is het maken van een rieten dak ook erg arbeidsintensief, elk bosje riet gaat door de handen van de rietdekker. Door de jaren heen hebben hulpmiddelen zoals een lift, heggenschaar en boormachine hun intrede gedaan maar nog steeds is en blijft het vakkundig handwerk. Het rietdekken wordt vooral in de praktijk geleerd, door het jaren te doen en zodoende ervaring op te bouwen.

Rietdekkersbedrijf Schipper

Albert Schipper Sr. te Pesse verkreeg op 24-04-1947 zijn erkenningskaart (als rietdekkerspatroon van de Vakgroep Griendhout en riet verwerkende industrie) onder de vakgroep Rietdekkersbedrijven .
Deze erkenningskaart is het begin van Rietdekkersbedrijf Schipper.
A. Schipper 1947
Op 1 augustus 1973 vestigde zijn zoon Albert Johannes Schipper zich aan de Wolddijk 48 in Ruinerwold. Hij werkte samen met zijn vader tot 1980, toen Roelof Meijer het vak aldoende in het rietdekkersbedrijf leerde.
Vervolgens gingen Albert en Roelof op 23 december 1982 een compagnonschap aan welke duurde tot het plotselinge overlijden van Roelof op 18 november 2000. Nadien ging Albert zelfstandig verder met zijn vakkundige medewerkers. Op 14 september 2010 namen twee medewerkers Rietdekkersbedrijf Schipper over, te weten Peter Pruntel en Hugo Veldman. Het bedrijf wordt sinds het voorjaar van 2018 voortgezet alszijnde een eenmanszaak door Peter Pruntel.
 
Vraag hier snel en eenvoudig uw vrijblijvende offerte aan Offerte opvragen